What goes around comes around.

So be nice! Har varit en härlig dag: temadag språk i norden. Dagen innehöll pyssel, novellfilm, jenka, finsk discodans, musikkryss och en del annat trevligt. Härlig måndag. Får berätta mer sedan för har min sega lilla notebook i knäet och orkar inte riktigt med skrivande fast jag har en massa jag vill få ur mig!

Dagens espresokapsel (ja typ dagens ros för mig..;) går till den hjälpsamma bibliotekarien. Rände runt en kvart och letade efter lättlästa Ondskan innan jag gav upp och faktiskt bad om hjälp, trots dåliga erfaranheter från kontakten med bibliotekarier. Rätt man på rätt plats stämde dock i det här fallet. Han följde genast med och letade i hyllorna och drog direkt fram två ex. Ja, jag måste vara blind. Berättade att jag var lärare och han förlängde automatiskt mina tidigare lån samt tog bort mina skulder som jag visst hade, hehe. Power.

Nöjd med dagen, resten förtäljer jag i morgon, kanske :)


I can see your halo.

Jag har väldigt svårt att fokusera på en sak i taget, vilket innebär att jag både bloggar, surfar, facebookar osv när jag ska skriva omdömen. Kanske inte genomeffektivt, men det gör det ändå roligare. Blir galen om jag ska sitta med bara omdömesdatabasen framför mig. Man har väl simultankapacitet. Tur ändå att det är en vecka kvar till deadline. Har gjort en massa annat samtidigt som sagt och nu ska jag ner och besöka tvättstugan.

Testade att göra hemgjord kebab i dag. Har inte läst något sådant recept innan, men hittade ett spännande för någon dag sedan när jag surfade runt. Finns ju lite olika varianter, men det här blev ju supergott! Jag som älskar kebabsallad.






köttfärs
kryddor
1 ägg

Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser. Dela smeten i två delar och lägg varje del på ett bakplåtspapper. Lägg en bit plastfolie över och kavla ut smeten tunt. Värm i ugnen i 250 grader tills du är nöjd med konsistensen/färgen
.

Nästa gång ska jag följa originalreceptet mer och ha i mer kryddor, t.ex. tacokrydda samt dela i fyra delar och kavla degen tunnare. Men blev som sagt riktigt gott, som köpkebab tycker jag! :)


Gjorde någon slags kebabsås till av creme fraiche, lite majonäs, kryddor och sambal oelek. Yummie!


Måndag i morgon: temadag språk. Kan bli spännande..måste gå upp cirka 5.15 i morgon tror jag..ska vara tidigare på jobbet och fixa iordning. Bra idé att börja temadagen 8 när man måste ställa iordning allt på morgonen? Svar nej!

Ska resa mig ur soffan nu..;)

Ha en bra vecka så hörs vi när vi hörs!

Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until they speak.

Hey! Ska tillbringa åtminstone en del av dagen med min "gode vän" PODB. Det som är bra med honom är att han inte säger så mycket, men lagrar  och tar till sig det jag vill få sagt.

Fredagen bestod av en massa jobb, var kvar på jobbet till strax innan 18, men Sara var också kvar så det blev en hel del snack och flams också. Några tyckte att vi skulle ta helg..;) Sen begav vi oss till Maria för bokträffen med "Bluetts". God mat, prat och skratt. Spännande att vi tyckte så olika den här gången. "Tidsresenärens hustru" föll inte alla på läppen. Själv tycker jag väldigt mycket om den. Både språket och innehållet!
Nästa bok blev "Virgin Merry", vilken jag inte hört talas om innan. Ska bli kul att läsa. Ska läsa ut "Glada hälsningar från Missångerträsk" nu i helgen så jag är redo för nyinköp. Läste lite nyss när jag hade gått upp och nu har jag fastnat i den. Lättläst, rolig och mysig är den.

Skön helg, har varit skönt trött och bara känt för att vara hemma: läsa, se film, fixa hemma. Behövs ibland!

I går gjorde jag chokladcheesecake LCHF. Mmm!

http://alltomlchf.blogspot.com/2012/01/chokladcheesecake-med-notbotten.html

Använde mindre chokladmängd, cirka 100 gram. Gillar inte när det blir för mastig chokladsmak. God att frysa och sedan ta upp att tina tycker jag.






Summer...you're on your way, right? :)

If you don't stand for something, you will fall for anything.

Bra studiedag. Var lite lagom pepp innan, men tycker det var en riktigt bra dag. Känner mig laddad och har nya tankar. För övrigt jobbar jag på världens bästa arbetsplats, så det så. Jaaaa, men självklart kan många saker bli bättre, var någonstans skulle det inte kunna bli det liksom? Men jag vill definitivt inte jobba någon annanstans, med andra elever eller med andra kollegor eller med en annan ledning. No. Då vet ni det. Eller, det visste ni väl förut...but I wanted to state the obvious.

Freeeedag i morgon. Underbart med helg igen. Vem sa att veckorna inte går fort? Det är bara att knäppa med fingrarna så är det fredag igen känns det som. Det känns inte ens jobbigt att det är januari. Värsta månaderna nu egentligen, men nej inte i år.

Fredagen bjuder på en hel massa jobb. Ska vara supereffektiv tänkte jag. Haha, får kanske dra med ett gäng av de nya kapslarna styrka 12 till jobbet och häva i mig..;)





Jobbveckan avslutas sedan på bästa sätt med Bluett bokklubbsträff hos Maria. Will be nice!

Övriga helgplaner är att försöka hinna med lite nöje och trevligheter, men framför allt att avverka en si så där 100 pluppar. Pluppstopp nästa helg, men man behöver ju inte alltid göra allt i sista minuten. Och jag hoppas verkligen ni förstår vad jag menar med pluppar. Yrkesord...:) Wish me luck.

En annan sak, fy fan vad irriterande med människor som inte kan vara glada för någon annans skull och bara ska leta fel hela tiden. Helt ärligt så kan det ju inte vara ett särskilt kul liv. Mår man inte bättre om man sprider glädje och kan göra någon annan glad? Orka negativa människor! Och nej...inget som rör mig personligen just nu, men ville bara säga det.

Avslutar med ett minnesvärt citat från en superb peppföreläsning vi var på en gång:

"Man blommar inte mindre för att någon annan blommar bredvid."


It's not me, it's you.

Nej, jag har inte slutat blogga, men har haft jobbdatorn på jobbet hela veckan. Kanske där den ska vara? Jobbdator. Brukar dock ha den hemma på kvällarna så de här dagarna när jag inte orkat släpa hem den har jag haft min lilla vita notebook, och satan vad liten skärm det är innan man vant sig igen. Såg knappt tangenterna..;) 

GI/LCHF sedan sist:





Använde ett nytt rcept på paj som blev såå bra. Mycket godare än sojamjöl som jag haft innan.

1 dl pofiber
1/2 msk fiberhusk
1/2 dl grädde
1 ägg
75 gram smör

* Förgrädda degen i 200 grader cirka 10 minuter.

* Valfri fyllning och stanning. Själv hade jag bacon, skinka, broccoli och massa ost + ägg och grädde. Yummie!







Dagens wok med ris, ja det där som jag äter ni vet.






Hittade denna på Ica Nära i dag. Mycket bra mix! Inte sett just den innan. Lite kolhydrater, mycket gott :) För övrigt har Ica Nära stigit i graderna på slutet. Först öppet till 22 och nu kan man byta kolsyrepatron. Thanks.
Jag gillar bubblor.

I skolans värld har det varit tre bra dagar. I dag såg jag "Forrest Gump" med mina härliga engelskåttor. Ska diskutera den nästa gång.

Igår på engelskan med niorna hade jag planerat någon form av facebooktema. Vi började läsa och diskutera en krönika som hette "Why I hate facebook." och sedan såg vi ett avsnitt av South Park: "You have 0 friends". På slutet skulle de själva påbörja en "column" om facebook. Den ska lämnas in nästa tisdag. Ska bli spännande att läsa. Läste en hel del fantastiska årskrönikor som de skrev förra veckan.

I morgon är det studiedag. Hade hellre haft svenska med niorna 10-30-14-20, men men det blir nog bra!

TTYL



Inspiration.

I går var det nya LCHF-recept som provades i köket i Vasastan. Ja, det blir en hel del LCHF-recept. Kör väl någon slags blandning mellan det och GI just nu, skulle jag tro. My choice.

LCHF- pommes duchess
var riktigt gott! Lyxig lördagsfeeling. Orkar inte skriva receptet just nu, men det dyker nog upp, och vill någon ha är det bara att säga till. De består i alla fall bland annat av blomkål, kesella, parmesan och persilja.




Gjorde även nya frökex i går, en betydligt snabbare och, märk väl, även betydligt godare variant. How about that? Det mest avancerade är inte alltid det bästa. Men det borde man ju veta vad det här laget? :)




Kom nyss hem från stan så hittills idag har det mest blivit fika och lite shopping och söndagshäng. Just nu har jag scampispett i ugnen. Lunch eller något sådant. Går väl så när man äter frukost/brunch vid 11.

På agendan framöver står: röja lite, tvätta, försöka rätta/jobba lite...eller så bara fortsätter jag njuta av söndag. Förmodligen en blandning av allt det där. Har som vanligt söndagscheckat min jobb-fejsan och meddelat lite saker inför veckan samt svarat på frågor. Kanske även ska meddela mina fina engelskåttor att de är värda film på onsdag?

Åh, they are done! Bye!











You can't airbrush personality.

Ska försöka hinna med en hel del idag, men inget sådär ångestframkallande som jag måste göra för att få tillträde till vecka 4. Börjar som vanligt söndagen med några koppar Nespresso och läsning. Har äntligen kommit in i en läsperiod igen, vet inte när jag sist var verkligen, jag menar verkligen  sugen på att sätta mig och läsa. Ni vet så där att man nästan längtar hem till sin bok och bara njuter av varje ord och nyans. Har inte haft ro att läsa ordentligt, njutbart på ganska länge, men nu är den här igen! The feeling

The feeling har infunnit sig på fler sätt. Känner att jag har koll just nu och att året har börjat som jag vill, och att jag gör det jag vill, ännu mer än förut. Klart jag gjort det förut med, men jag börjar bry mig mindre och mindre om vad andra tycker, och nu menar jag på ett bra sätt. Så där att man är nöjd med livet och vill sprida det till andra, och har någon en tråkig inställning eller beter sig...ja...så bara "whatever".

Blev filmkväll i går igen. Skön helg, precis vad jag behövde efter en vecka där jag flera kvällar larmade på (alltså var sist) och var på pendeln efter 19. Hanna blev valet. Själv har jag velat se den sen i somras och nu äntligen. Riktigt, riktigt bra film! Var faktiskt längesen jag såg en film som jag fastnade så i. Spännande, riktigt bra skådespelarinsatser, njutbart foto och ja en mer än sevärd film. Ger den 4 av 5 Nespressokapslar (haha).

A positive attitude may not solve all your problems, but it will annoy enough people to make it worth the effort.




I kind of like you.

Jag typ gillar även lördagsförmiddagar. Som jag sa förut är det nog en av de bästa stunderna på veckan.

Fredagen, gårdagen, var en sådan där lugn och bra fredag som är en perfekt start på helgen. På jobbet fick jag en hel del gjort, var med på NO-lektion, agerade movie star och fick ett mejl som lyste upp inkorgen från en före detta elev. Ibland slår det mig vilka fantastiska personer jag har haft, och har, som elever. Note to self: Always keep that in mind.

Det kan nog bli några pedagogiska utmaningar framöver och då när man sliter sitt hår är det ett perfekt tillfälle att ta fram och bli varm i hjärtat av vardagslyxiga saker som har med jobbet att göra. Det kan ju inte alltid vara som att glida in i en Lush-butik.

Kvällen bjöd på underbart god LCHF-pizza och filmkväll: Never let me go. Antar att den var sådär för skulle i detta nu inte kunna återberätta filmen så att någon förstod. Inte så bra betyg?



          

Bye for now!

I couldn't resist...

Låååång dag, men lektionsmässigt hade jag endast svenska med niorna och de jobbade fantastiskt bra idag. Ska bli spännande med NP om ett par veckor. Känns som att det kommer att gå bra!

Precis reklampaus i Revenge. Bra serie på trean!


Ny kaffesort från Nespresso igen. Kazaar Limited editon. Intensitet 12. Oh yeah!


http://www.nespresso.com/kazaar/se_SE?cid=EM_SEse_B2C_Jan12_Int_Kazaar2012_Reveal_WebOnly_SCL_POS-Internet/#/kazaar/upplevelsen




Freeeeeedag i morrn! Feels good :)












Har inte så mycket mer att berätta.


Feelgood-onsdag.

Inte det sämsta. Så underbart inspirerande och "feelgoodigt" att få sitta och lyssna i över en timme på en person som är rolig och inspirerande och får en att känna igen sig och må bra (till och med över sina brister osv.) Älskar feelgood-personer som bjuder på sig själva. Trycker på like-knappen. Hårt.
Vill kasta mig över "Glada hälsningar från Missångerträsk", men kanske borde läsa ut "Helgonet" först.
"Vabbar" jag i morgon finns ju chansen att jag hinner båda. Mys! ;)


Har varit drottningen av Snooze den här veckan, konstigt att jag inte stängt av den helt och försovit mig. Men kanske har någon slags inbyggd spärr trots allt? Kickstartade dagen i dag, efter minst 40 minuters snoozande, med en kopp vaniljespresso från maskinen. Gott! Tur att jag har några på lager.

Har haft braaaa lektioner i dag också, och känner mig laddad! Har för övrigt en deal med en elev, ska bli spännande att se hur det går. Bra, tror jag! :)

Min nuvarande addiction på GI-fronten är två av sakerna på bilden, och nej det till höger där uppe är inte riven ost. Blomkålsris och parmesanchips. Yummie.

               
 

Rakt in i veckan...wosh!

Pigg, energi, härliga elever och en måndag som hade nivå 3-kvalitet fram till 15. The rest is history.
Har dock fortfarande energi kvar, och jag hoppas jag lagrar lite tills i morgon för då kan den nog behövas.
Blir ingen blogg-måndag för jag orkar inte pränta ner mer saker i dag.

"Accept the things you cannot change, have the courage to change the things you can change, and have the wisdom to know the difference"



Jag i morgon bitti?



Källa: http://twitpic.com/5eqn8i

Variations 2012

Beställde nya Nespresso-kapslar nyss och såg då att de, förmodligen tillfälligt, fått in vaniljblomman från Variations 2011. Ville testa redan innan jul, men hann aldrig få tag på några kapslar inne de tog slut. Limited edition. Ska bli spännande!


Bild från nespresso.se

Vad har jag testat för GI-LCHF-recept sedan sist?

- Blomkåls"risotto"/ris med svamp - gott!

- LCHF-pizza med pepperoni, oliver och lök
Använde receptet till botten/pizzadegen härifrån och improviserade resten.
http://www.alltforforaldrar.se/56kilo/lchf-pizza/

Supergott blev det! Det roliga var att jag som inte är så van att egentligen följa recept och greja i köket läste lite snabbt och gjorde degen och hade in i ugnen. Sedan efteråt såg jag sista radendär det stod att att man skulle ha nästan 5 dl riven ost till. Haha, tyckte degen rann lite väl mycket. Men det gick att lösa, rev liiiite mer ost och hävde på degen i ugnen. Nu vet jag till nästa gång. :)

- Chokladmousse  (70 procentig mörk choklad (50 g), en äggula och cirka 1,5 dl grädde). Supergod lördagslyx.


En ny addiction är Lokas mineralvatten med Granatäpple. Uppfriskande! Måste byta min kolsyrepatron så jag inte förköper mig på mineralvatten..;)

NU ska jag njuta av kaffe, Helgonet och lugn och ro ett tag och sedan ta tag i mina söndagsplaner. Enjoy your Sundays!


Lördagskänsla.

Underbart. Lördag, och egentligen lördag morgon, måste vara veckans bästa tidpunkt. Kunna ligga kvar i sängen hur länge man vill och enbart gå upp för att man ännu mer längtar efter en lång skön dusch eller en nyfixad kaffe från Nespressomaskinen. Good feeling!

Superhärlig fredagskväll igår med mina bästa Saror. Åkte till Linkan och Aioli tapasbar direkt efter jobbet och hände där i deras mysiga fåtöljer/soffa. Åt massa goda tapas, bland annat scampi, kycklingspett, dadlar med bacon, kronärskockshjärta, aioli. Till det underbart goda Matador med sting. En av de godaste drinkarna.
Tack för kvällen! Får se när vår Barcelona-resa blir av? :)

Kom nyss hem från staaan. Ni vet ju att min jacka gått sönder, så i går hade jag en gammal svart bläig sak, nejdå, men inget jag ville rota fram igen. I dag hittade jag en jacka på Bikbok för 70 procent av ordinarie pris. 300 för en jacka nu, ok då! Nöjd! Har nog aldrig i mitt liv hittat något på rean för 70 procent. Rea är inte min grej. Så, tar tillbaka det jag skrev innan om vår. Nu får det väl ändå se till att vara kallt några veckor till. Den där nya extremt varma saken klarar nog väldigt många minusgrader så, come on. Eller...ska väl inte utmana ödet, är väldigt nöjd med vädret just i dag! I går däremot var det extremt väder med snöyra och hagel och 5 minuter senare sol. Something's up.....

By the way, drömde i natt att jag åt godis. Dålig stil, haha, men det ska jag inte göra i verkligheten. Däremot kanske fixa någon god GI-chokladmousse. That's ok :)

Ikväll blir det nog filmkväll, soffhäng och något gott. Ha en fortsatt grymt skön helg! I will.








Dåtid, nutid, framtid.

Årets tema för nationella provet i svenska. Och nej, det är inte hemligt. Man kanske är konstig om man blir exalterad över att få öppna kartongen med alla texthäften och muntliga uppgifter? Möjligt, men tur att jag är i gott sällskap :)

Riktigt effektiv dag i dag! Nöjd. Däremot är jag inte så nöjd med vädret. Äckelväder, to call it by it's real name. I morse blåste det så mycket att både min mobil och Metro blåste iväg från stoplen där jag lagt dem i väntan på tåget. Metron hamnade på spåret, men det gjorde som tur var inte min mobil! Väderolyckan fortsatte med att min jacka "krackelerade" när jag skulle vara rastvakt, dragkedjan gick alltså sönder. Happy days...fick låna Saras jacka och tog mig ut i regnet med ett paraply som ville vända sig. Nu är det ju alltså så att det måste bli vår så jag kan gå i skinnjacka eller så i morgon, vägrar köpa vinterjacka nu. Det vore riktigt surt.

Har landat hemma nu i alla fall. Hade tänkt testa Pilates, men nej verkar inte komma igång med träningen den här veckan. Man kan ju inte lyckas med allt...ironi..;)

Svarade precis några elever på facebook. Så himla smidigt. Funderar någon på att skaffa en facebooksida med sina elever, gör det! Har en skolprofil där jag bara lägger till elever jag har och jag gör sedan grupper för mina olika ämnen, t.ex. svenska år 8. För mig är det så mycket smidigare och roligare att kolla där än att kolla mejlen, och eleverna är ju där på facebook i alla fall och kan slänga i väg ett mejl, eller posta ett inlägg i vår grupp som alla ser och kan svara på. Sociala medier kan vara bra till mycket. Tummen upp!

Well, Friday coming up! Sweet :)




Skenet kan bedra.









Pasta Carbonara?! Ja och nej. LCHF-pasta. Fick ett sådant där ryck igen och var tvungen att testa något nytt. Vilket fynd!

LCHF-pasta

Vispa 4 ägg
Tillsätt cirka 1 dl kesella ( ska nog egentligen vara Philadelphiaost men hade inte det) och
1/2 dl fiberhusk och vispa ihop
Bred ut på bakplåtspapper. Lägg ett till papper över och kavla ut degen.
Grädda i 150 grader i cirka 10 min
Låt svalna och skär sedan remsor med en pizzaskärare

Läste det här inlägget och hämtade alltså receptet därifrån

http://www.alltforforaldrar.se/56kilo/lchf-pasta-tagliatelle/


För övrigt är hallon och blåbär och kesella gudomligt i alla dess former.





Fel håll, men hur noga är det? :)

Nu ska jag nog uppdatera lite läxor och saker på min "jobb"facebook och sedan relalalaxa!

"Be curious not judgmental" - Walt Whitman

 

A new addiction.

A good one.

What else? Grymt bra onsdag i skolans värld. Har världens bästa elever. Det är så underbart att ha ett jobb som man längtar till, där man har roligt mesta delen av tiden och där tiden bara svischar förbi på dagarna. Tänk att sitta typ i kassan på Ica eller något sådant, timme ut och timme in. Skulle bli galen av uttråkning, minst sagt.  Men det är ju tur att det finns dom som vill göra det. Alla är vi ju olika.  Det är förmodligen någon annans värsta mardröm att vara lärare.




Morgonstund har guld i mun.

Eller? Ganska sällan skulle jag vilja säga. Smärtsamt ögonblick när klockan ringer innan 06 varje morgon. Men att hinna duscha, äta frukost i lugn och ro framför nyhetsmorgon med tända ljus, helt ok och morgonmysigt! Det slutar dock alltid med att jag får stressa i väg. I dag spraaaang jag hela vägen ner till resecentrum, bara för att inse att tåget gick 26 över och inte 24, tänk hela två minuter tillgodo! Det ni! :) Innan dess hann jag förstöra mina favoritstretchjeans, yepp! Hemma alltså. MEN sedan blev det bättre. Riktigt bra tisdag i dag trots lång dag!

Inledde klassikerarbetet med år 8 med att bland annat se "Romeo och Julia". Ska bli så kul! Känner mycket mer inspiration nu än när jag jobbade med klassiker förra omgången. Det blir nog riktigt bra med mina fina, arbetssamma åttor!

Engelskan med niorna gick snabbt och var härligt inspirerande i dag. Vi lyssnade på newsreel, diskuterade året som gått, såg kortfilmen "End of the road" och påbörjade årskrönikor. Ska bli spännande att läsa deras texter nästa vecka. Grymt bra nior. Är ofta trött efter lunch på tisdagar och vet att jag sedan ska vara kvar till 17 på grund av ämnesgrupp...men blir nästan ALLTID på bra humör direkt engelskan börjar. Alltid bra stämning och skratt. Underbart.

Snabbringde fyra föräldrasamtal innan jag hastade till ämnesgrupp.Tur att jag har så kreativa kollegor! Känns bra inför temadagen nu. 


  Det där med att ringa hem: Jag tycker faktiskt att det är väldigt bra med den nya bestämmelsen att man måste meddela hem samma dag att en elev varit borta OCH att det är undervisande lärare som gör det. MEN ibland tar det en förfärlig tid. Jag tycker dock att det är värt det om det ger något och alla är alltid tacksamma att man ringer. Enda irritationsmomentet är när man kunde sparat en del samtal bara föräldrarna orkat sjukanmäla.  Hoppas att föräldrawebben kommer igång den här terminen. Vore ju toppen!


"What's in a name? That which we call a rose by any other name would smell as sweet" - Shakespeare



Hey vårtermin.

Bra måndag, trots fyra timmars sömn. Men det är klart, hade kanske lagrat lite under lovet att plocka av vid behov. F-n vad praktiskt, på riktigt,med en sömndepå. Sova rejält alla lov och sedan bara plocka av de sömntimmarna när man har mycket att göra. Bra idé? Ja Genomförbart? Troligen inte.

Hann med kaffe på Pressis i morse = bra morgon. När jag (fortfarande trött) går av tåget i Mjölby hör jag någon innifrån "kuren" säga men hej och så sitter B.A där och röker cigarr eller pipa eller något, haha, welcome to reality :)

Nu har jag precis ätit lövbiff fylld med Cantadou peppar och soltorkade tomater + champinjoner, broccoli etc. i ugn. Hey GI.

Nu är jag sugen på att gå ut och gå, men då får jag väl håll, och jag vill nog även se "Hinsehäxan". Nej, jag menar inte någon granne utan serien som går i kväll.

På tal om namn. Undrar om min granne H. Orgren fortfarande bor kvar. Har inte kollat "tamburlistan" på ett tag. Dock är namnet fortfarande roligt. Dålig humor.com..;)

Bye!

This will work.



Rättiksgratäng blev riktigt gott. Vem behöver potatisgratäng när det här går att göra?

Do like this:

* Skiva rättikan och koka i saltat vatten cirka 15 min. Häll av vattnet och ånga av rättikan i ett durkslag
* Koka rättikan + lök och valfria kryddor i 2 och 1/2 dl grädde cirka 10 min
* Häll allt i en smord form och häll över riven ost
* Gratinera i ugnen tills den känns färdig, cirka 25 min?


O Romeo, Romeo! wherefore art thou Romeo?

Nu ska mina åttor få något att bita i.




Sista lediga dagen i dag som sagt. Bäst att passa på..har en rättiksgratäng i ugnen. Spännande. Har aldrig ätit rättika innan, men det låter lovande. Återkommer med resultat.

"Bacon är den bästa grönsaken"..

..läste det citatet någonstans och det var ju både kul, och sant förstås, haha. Så ska nog ta lite grönsaker och ägg till frukost snart. Bästa GI-frukosten.

Söndag i dag= mixed feelings. Har haft ett riktigt härligt lov och hunnit träffa nästan alla mina finingar. En vecka i Luddis, nyår och några dagar i Gbg samt nästan en vecka här i Lkpg. Nöjd!

Förstår inte hur jag ska orka gå upp i morgon. Jag hatar morgnar. Har jag inte alarmet på på mobilen kan jag sova till halv tolv varje dag nästan. Morgonmänniska? Nej!

Åt supergod mat igår på Yogi. Bästa stället. Räkor Saagh curry, papadum, Raita, några  glas vitt vin. Och nej inget ris. Däremot blev det en drink efteråt på Elements. Aldrig varit där innan, men mysigt ställe, med fyra "element-rum"

I dag är planerna att dra till stan en sväng och efter det bara njuta av sista lediga dagen, läsa ut "Tidsresenärens hustru"kanske testa att göra valnötsbröd? Just nu behöver jag i alla fall en stoooor kaffe för att kicka igång dagen. Hey Nespresso!





Tjena kexet står du här och smular..

..fast nja, mina frökex smular inte direkt, men grymt goda blev dom!









Bilden är av mina frökex.
Här är länken till sidan där jag hittade receptet:http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2011/06/22/medverkan-i-radio-krokomaredalen-med-prat-om-lchf-och-froknackebrod/  Älskar tips! Så har ni bra LCHF/GI-recept, let me know :)

Ikväll blir det indiskt, god mat och dryck, men inte hemma utan downtown. Är lite småförkyld så får väl ta något starkt, och om jag då syftar på mat eller dryck låter jag vara osagt.

Enjoy your Saturday!

2012 surprise me



Ibland får jag mer inspiration än vad som är nyttigt, vilket innebär att jag påbörjar storrensning, planerar en massa aktiviteter, skriver på flera bloggar samtidigt, planerar halva terminen i tanken med massa underbara idéer som jag sen inser tar tjugo veckor att planera så att det blir bra, och testar tvåtusen olika recept. Men det brukar gå över rätt snabbt så bäst att köra på innan jag ligger halvdöd i soffan och räknar ner till sportlovet.

Tanken just nu är att den här bloggen ska handla om GI/LCHF, eller ja nyttigheter OCH pedagogik och skolans värld. En salig blandning med andra ord. Lindas saliga blandning. Kanske skulle döpt bloggen till det istället. Borde egentligen särskilja dessa ämnen, men enda anledningen är att det inte finns en chans i världen att jag orkar uppdatera på två ställen. Så besitter du en väl utvecklad simultanförmåga- välkommen! Om inte gör du nog bäst i att inte läsa denna blogg.  (sen finns ju alltid den gamla bloggen från 2005 där jag numer mest uppdaterar för min egen skull, men den är ännu rörigare så den är lösenordsskyddad). Får väl se om den här också blir det.

Remember: Live life to the fullest, laugh more, be nice to everyone and believe in yourself!




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0