And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.

Har åkt från jobbet innan 16 två dagar i rad nu. Varför jobba mer än 45 timmar per vecka? Aber nein!

Massa tankar som snurrar i huvudet så det här kanske blir någon form av "stream of consciousness"". I morgon ska jag ringa Victor för jag vill säga "ja, tack" till "kamratstöjdaren". För övrigt var det väldigt trevliga personer som var till oss från ungscenöst och kul att höra att vi hade en härlig stämning och att det var så lugnt i korridorerna. Det får vi faktiskt ofta höra av besökare. De tyckte även att skolmaten var kanongod. Det ska jag berätta för eleverna..;)

Igår kände jag mig grå och det regnade på vägen hem, OCH blåste. Fy fan. haha. Färgade min utväxt på kvällen så nu känner jag mig lite mer ""colurful" igen. Köpte också ny mascara så även mina ögon får se lite piggare ut.

Torsdagar är en schemamässigt fin dag, då jag har sovmorgon och sedan endast rastvakt följt av tre timmars svenska med niorna. I dag hade vi en väldigt harmonisk och produktiv lektion. Hade en planering för vad som skulle hinnas med och de fick själva bestämma ordningen. Hann ge respons, handleda, prata om texter samt jobba extra med läsförståelse i lugn och ro med en elev. En annan elev jobbade riktigt bra och kom igång med att skriva läslogg och vi hade bra diskussioner. Lovade även att hjälpa honom med ett personligt brev inför ansökan till sommarjobb. Där ser de att svenskan kan vara nyttig.
Tiden gick supersnabbt, tyckte jag, och en kille kommenterade det med att "tiden går fort när man har roligt". När jag skrattade till och sa "ja,för det menade du veeerkligen va?".Så sa han allvarligt "men fröken jag var inte ironisk". haha, de är för söta.

Fredag i morgon ni.  Skönt värre!


999

Kents nya singel. Åh, vad jag längtar efter att hela skivan släpps nu!

Dom 999 saker jag aldrig skulle göra
Dom vägs upp av 999 värre saker jag gjort

Har inspiration, men är för trött för att ta tag i det flödet. Dagen i dag har varit väldigt varierad. Startade på bibblo tillsammans med finaste åttorna. Helene presenterade böcker för oss och jag har 4 nya titlar uppskrivna som jag vill läsa, Det bar sedan av upp till skolan för, vad eleverna trodde, gymnasieinfo, vilket dock i själva verket var en tankeväckande och provocerande teater från ung scen öst. Spännande att se deras reaktioner.
Packade snabbt ihop efter lektionen och styrde kosan mot Linkan tillsammans med Sara: workshop om digitala läromedel på Stora hotellet. Nu har jag käkat grönsaker i ugn och laxrullar. Supergott!

Laxrullar= kallrökt lax med citronkrydda som jag bredde Cantadou pepparot blandat med lite creme fraiche på. Rullade ihop allt och skar sedan tunna rullor. Mmmmm!

What else? Kvällsskola med mina fina kämpar igår. Kul som alltid! Tänk vad två timmar kan gå snabbt. Även enligt eleverna. Faktiskt :)Sjuorna gjorde mini-uppspel på svenskan av "Bockarna Bruse" och " Guldlock".

Mötte förresten chefen på systemet i fredags och i dag kommenterade han i lärarrummet och frågade något om helgen blev lyckad, haha! Oväntade kommentar från honom, och även det han sa sen. Fast det minns jag inte ordagrant. Skönt med humor.

God natt (eller nåt..) :)

Please, one more day?

Måndag i morgon känns väl okeeeey, men hade mer än gärna haft en skön, ledig dag till. Har kommit in i goda vanor och jobbar inte alls på helgen längre. Känns konstigt, men borde vara helt normalt. Skiter i rättningshögar just nu faktiskt. Så det så! (ja inte bokstavligt då, men i alla fall bildligt..) :)

Helgen inleddes med kanonväder och trevlig jobbfest hemma hos Tollan på fredagen. Exotisk (erotisk, haha) bricka och rosévin och en massa dance, dance, dance.
Igår blev det god mat, en massa vin och Singstar till halv två på natten i Berga. Härligt värre! I am a rocker.

Idag= söndagsseg = soligt balkonghäng med jordgubbar, kaffe och softande.

I morgon jobbar jag nästan tolv timmar. 08.00-19.30. Hey hå! Men lite sol gör att man orkar det mesta?

Peace (and love!)










It's here.

I dag var det banemej (fult uttryck) vår på riktigt! Kunde gå i bara tröja och njuta av solens strålar. Gav upp strax efter att min lektion med niorna var slut, tog en svepa till andra byggnaden för att betala morgondagens jobbfest och sedan bar det av mot Linkan och uteserveringshäng med Elli(nor). Härligt värre! Det är VÅR! :)

I går var jag två personer och det gick galant. Som sagt oroväckande? Hey multipel personlighet? ;) Mina åttor är grymt bra! Finingar! :) Kände samma sak med mina nior i dag. Tänkte åter igen "Hur kan man inte vilja vara lärare?" JAG vill i alla fall vara det. Bästa jobbet som finns.

Möte en och en halv timme med start 08 i morse, trött som ett as dock, men piggnade till innan svenskan med niorna.

I morgon är det fredag, ska bli värme även framöver (upp till 16 grader och sol) och på kvällen blir det jobbfest hos Tollan med några av de bästa. Lördagens planer är att mysnjuta av en ledig förmiddagoch på kvällen ä jag bjuden på middag och vin. Hey helg! :)

Smile


<3

Ähhh, blev helt plötsligt gråtfärdig..maktlöshet.com. Ibland kan jag bli så jävla upprörd över hur världen ser ut och vad som händer. Tackar min lyckliga stjärna att jag är född i Sverige.
Hoppas ni mår bra.

En annan grej som gjorde mig spyfärdig av ilska var det här om Amina Filali som jag hörde om på nyhetsmorgon i morse. Men what the fucking helvete! Finns inga ord. Enligt marockansk lag undgick alltså mannen straff genom att "erbjuda sig" att gifta sig med, i det här fallet, barnet han våldtagit. Sjuka jävla människor.


Jaja, skulle jag inte varit äckligt arg över det här så kunde jag ha berättat att jag haft två bra dagar och har superfina elever, men att frånvarolistan i personalrummet är länge än tavlan, och att jag imorgon ska vara två lärare. Hey schizofreni. Fast nu är jag ju äckligt arg så nu berättar jag inte det..;)

Bye!




Lie-in

= sovmorgon på engelska. Kan inte riktigt vänja mig vid det, ordet alltså, tycker det borde finnas ett bättre uttryck. Att vänja mig vid sovmorgnar kan jag dock ;) Studiedag i morgon är inte lika med sovmorgon utan samma tåg som vanligt. Känns skönt med en studiedag när man har varit borta, hinna landa lite innan man har lektioner igen, och se över sitt skrivbord. Fast det kanske är någon som städat nu när jag varit borta. Vem vet? En annan lyx är att hinna ut för att äta lunch. Vad vi lärare kallar lyx är nog vardag för många.

I dag sov jag till typ tolv..börjar bli nattuggla igen. Seeeg är jag i gråvädret, men var nyss ut en sväng. Nu ska jag greja, facebooka och planera lite. Mejlade en elev på fejsan för att påminna om kvällsskola och fick svaret att han inte trodde det skulle vara något på måndag och hade andra planer. Jag svarade "Men vad kan vara viktigare än svenska.. :)" Får se vad han säger, haha.

NU: mer kaffe. Min kropp kräver koffein idag.




Aktuellt.

Känner du som är lärare igen dig?

Jag gör väl egentligen inte det, fast jag förstår definitivt! Vet alldeles för många som känner igen sig alldeles för väl.


Teknik.

Underbart och jävligt irriterande på samma gång. Men mest väldigt användbart. Förra inläggets slut bara försvann när jag skulle publicera det...sådant är riktigt irriterande när man suttit och skrivit. Skrev snabbt om det men vissa meningar och tankegånger försvann såg jag sedan. Well, så är det!

För övrigt har jag fått en stalker på facebook. Nejdå, inte stalker, men ett mejl om att jag är snygg. Tack för det. Undrar om det kan vara samma person som ville ha mitt nummer av Ola när vi hade varit ute innan jul, haha. Don't know, don't care. Nästa gång kanske det är en "Linda-kille" som letar rätt på mig på facebook istället. Vi hoppas på det.

Var på stan tidigare i dag, men ikväll är jag bara hemma. Kände för det! Slösurfar, har sett film och håller på att organisera upp en massa saker. I like :)

Är festsugen! Ja, inte i dag, är för trött, men snart! Jobbfest på fredag ju! Yeah.
I veckan var dagarna så intensiva att ett glas vin eller öl på kvällen nästan gjorde mig full! At least dizzy :)




Inspirerad ♥

Don't know where to start, har en massa ostrukturerade tankar i huvudet. Jag kan i alla fall säga att jag är full av inspiration och att den där gnistan har tänts, den där gnistan som gör att man vill testa nya saker och utvecklas. Vill  söka kurser, vill planera upp tusen olika lektioner med mina elever, vill resa, vill skriva, vill forska, vill plugga....ja allt möjligt :)

Fick tummen ur och ansökte om lärarlegitimation på webben nyss. Har haft inskannade dokument i min inkorg sedan i januari, men bara inte kommit mig för, men nu så. Kan väl vara bra till något, kanske?

Drog till Flen i tisdags morse så i går kväll var det väldigt skönt att landa hemma. Stack och handlade lite och sedan blev det film och soffhäng. Den här förmiddagen startar nog lika, ska se filmen "Play"när den laddats klart och sedan måste jag hugga in i "Fatta eld. Hade nästan abstinens när jag åkte ifrån tegelstenen (nackdelen med att köpa trilogin..för tjock för att släpa med sig) men hade ändå inte hunnit läsa något nu när jag var borta. Har läst kanske 5 sidor i " Edward Finnigans..."

Var alltså på Pilen-kurs, för den som missat det. Ett i princip heltäckande material (stavning, ordkunskap, språklära) som man kan arbeta med i svenskundervisningen. Detta var steg 1-5 så jag skulle behöva gå fortsättningen för att kunna jobba med det högre upp, men med sjuorna går det att köra igång - köra vidare där de är. Oj oj, vilken strukturerad människa som arbetat ut systemet, det skulle min hjärna aldrig klarat, in a million years..;)

Fyra fullspäckade dagar har det varit. Lyxigt att bo på hotell och få åka taxi till "jobbet/lektionerna" och bli serverad frukost, lunch och middag på olika ställen. Riktigt god mat, fram för allt den i "Grottan", till exempel exotisk planka. Sista middagen på hotellet var hjortfärsbiff, mmm. Öl på det och kvällen var gjord :)

Har haft en massa olika dialekter runt mig de senaste dagarna. Dalmål och värmländska = nostalgi. Har även lite grann insett, bara insett dock, vad en "Linda-kille". Inte illa på en resa till Flen va? ;)

Nääää, uppdaterar säkert mer i dag för vill SKRIIIIVA! 

Nu blir det kycklingwok och mängder med kaffe!

XOXO



"We're going up.."

Hey! Skön, mysig, solig, vårig söndag idag = me likey!

Vet inte hur ni tolkade mitt förra inlägg, orkade inte skriva allt jag tänkte utan kortade ner, men det jag nog mest ville säga var att alla människor är olika, vi blir alla lyckliga av olika saker och det är det som också är fantastiskt!  Och att jag mår väldigt bra, jag älskar mitt liv! :)
Jag umgås med underbara människor som lever precis som jag, och underbara människor som lever på ett helt annat sätt, men jag tycker lika mycket om dessa personer i alla fall!
Fantastiskt egentligen att vi människor kan vara så olika, men ändå så lika ( en tanke som finns med i boken Du & du & du som jag läser med mina nior just nu).

Människor är fantastiska! Önskar att vi alla kunde vara mer öppna egentligen, som i andra kulturer. Tänkte på det när jag läste en krönika en vecka. Det där att folk (mig inberäknad) tror det är något fel på en person som sätter sig bredvid en på bussen eller bara börjar prata med en, utan anledning. Samtidigt kan sådana möten vara så härliga och göra en glad. Tänkte på det i går när en man började prata med mig nere vid återvinningen, bara kommenterade något och skrattade ihop. Varför inte, liksom?

Känner mig seg i kroppen, har iiiiinte tid att bli sjuk. No, no! Ska testa Ben&Jerrys nya glass: Oh my! Apple pie
och mysa ihop mig i soffan och fortsätta läsa i "Fatta eld" andra delen i trilogin om Hungerspelen. Fastnade verkligen!

På måndag är det skärpning, vad gäller maten alltså, har frossat i helgen, men nu räcker det. Vill inte äta sött mer. Back to the nice bokstavslife! ;)








Perspektiv på sitt liv.

Vad gör dig lycklig? Är det samma saker som gör mig lycklig? Vad gör dig nöjd med ditt liv? Är det samma saker som gör mig nöjd med mitt?

Jag vet att det finns så många människor som jämför sitt liv med andras, och då ofrånkomligen med det liv andra lever på ytan, för det som finns där under ser vi ju väldigt sällan. Det är lätt att tro att andra är så lyckade, har världens finaste man, barn, familj, hus, prylar osv. medan man själv kämpar med att få det oglamorösa vardagslivet att gå ihop. Men vem vet vad som finns bara man skrapar lite på ytan?

Jag kan villigt erkänna att jag ibland kan se personer som har en massa saker jag själv skulle önska, fast jag kan nog ockspå ärligt känna att jag aldrig varit avundsjuk ( på andras liv). Man skapar ju själv det liv man vill leva, och det finns säkert inte så många som avundas mig mitt, men själv kan jag inte tänka mig att leva på något annat sätt just nu. Det är farligt det där att jämföra sig med andra för man vet aldrig exakt vad det är någon annan har, egentligen, och som jag skrev innan så kanske vi inte ens vill ha samma saker. Någon kanske lever det perfekta livet, enligt dem, men det behöver ju inte betyda att andra är avundsjuka och skulle vilja ha det livet.

Jag är inte som andra. Eller så är det precis det jag är? Det känns som att alla är så beroende av någon. Själv älskar jag att vara själv. Märk väl själv, inte ensam. Jag vill vara själv när jag själv har valt det. Jag älskar att vara social ochumgås med folk, men jag älskar också att få vara själv en hel dag. Måste det vara antingen eller? Jag vill ha min egen längehet. Han kan få ha sin i huset bredvid.

Just nu är jag lycklig för att jag är vuxen och kan bestämma över mitt eget liv och det är den insikten och "framåtsikten" jag önskar man ibland kunde ge sina kämpande tonåringar (jag pratar om min elever) som är fast i något de inte vet hur de ska ta sig ur. Det blir bättre! Åtminstone är det ju det man måste hoppas och tro. För jag har också den smärtsamma insikten att det faktiskt inte är alla som ens som vuxna fullt ut kan bestämma hur de vill leva. Jag önskar att er tid kommer. I really do.

Vad som förde mig in på dessa tankar var egentligen en krönika som någon länkat på facebook och som fick med att skratta högt, men som sedan också ledde tankarna in på annat jag reflekterat över den här veckan.

Bjuder här: Grej jag tänkte på igår. Singlar känner nog igen sig. Jag kände i alla fall lycka över min lugna söndag som jag kan fylla som jag vill. Bakfull eller inte.

Fast nej, det jag vill få fram är inte att jag aldrig vill få barn, för det vill jag. En snygg man (lik sångaren i Dead by April) och barn. Ja, tack. Fast inte nu. Problemet är att jag inte är 20 längre. Kan man få mer tid? :)

Nu ska jag ta en kapselkaffe från min Nespresso och breda ut mig i min soffa och känna lycka över det vårsoliga vädret utanför, och sedan ska jag ringa någon för att umgås om jag vill.  ;)

Puss till alla fina människor <3


Hey!

Härliga lördag. Solen lyser och jag har inga krav. Förra veckan, veckan efter lovet, gick seeegt, men den här veckan har gått supersnabbt. Swooosh!

Ett axplock från skolans värld:

börjat med muntligt NP med år 9 i engelska och 3 st slog till med MVG, bra möten med elever och föräldrar, försovit mig, skrattat och haft roligt, varit bekymrad för elev, fått ett förtroende, fått hela arbetsrummet att lukta kaffe, blivit arg på elever jag vanligtvis inte blir arg på, haft riktigt bra bokprat med mina fina nior i svenska, haft soliga och ganska mysiga (!) rastvakter osv osv.

En ganska vanlig men variationsrik vecka med andra ord!

Summering av livet utanför skolans värld (känns som 10 procent av mitt liv just nu):
fastnat i "Hungerspelen"!, fuskat med GI-life, men tar nya tag, öppnat klädpaket med vårkläder, köpt biljett till Peace & Love i sommar (Rihanna, Kent, Winnerbäck..m.fl.) <3.
Avslutade arbetsveckan med bokcirkelträff i Berg hos saknade Anna igår kväll. Bokprat, prat, världens godaste fisksoppa, vitt vin och fredagsmyskänsla. Härligt!

Nästa bokträff är hos mig och tills dess ska vi ha läst "Edward Finningans upprättelse". Ser fram emot att läsa om den :)

Next stop: Kaffe


Colour your life.


A dedication to kebab.

Kebabpizza a la bokstavskombination...;) Lika god som köpt, tycker jag.


Pizzadeg:

:: Vispa ihop cirka 120 gram philadelphiaost och 4 ägg.

:: Tillsätt cirka 1,5 dl grädde och en halv deciliter riven ost och rör samman.

:: Krydda med pizzakrydda och salt/peppar

:: Tillsätt ytterligare cirka 4 dl riven ost.

:: Bland allt och fördela på en bakplåtsklädd plåt.

:: Grädda i ugnen, 175 grader, cirka 25 minuter.

Topping:

Bred på tomatpuré och lite sambal oelek + kryddor

lök, färska champinjoner, tomat, och hemmagjort kebabkött (se tidigare inlägg)

:: På med lite riven ost och in i ugnen igen cirka 5 minuter.

Kebabsås

Blanda creme freiche med en dutt majonäs + sambal oelek och kryddor


:: Ha på kebabsåsen + pepperonis...njut! :)




Guldhelg <3

Klarblå himmel och strålande sol gjorde, att det faktum att jag var tvungen att vara i Mjölby 08 på min sovmorgonsdag, ändå inte kändes särskilt jobbigt. Hann med tre möten redan innan lunch, följt av chilikyckling i skolan, planering av sjuornas svenska och ett bra löneamtal! :) Var kvar på jobbet eftersom jag skulle möta upp Sara och TT i stan sedan och hade jag åkt hem emellan hade jag nog somnat på soffan..;) Hann få en hel del gjort, produktiv fredag minsann!

Tog nöjd tåget till L och helgkänslan infann sig. Hämtade ut biobiljetter i automaten och skrattade nästan högt för mig själv när rutan "Ändra om någon i sällskapet i pensionär" kom upp. Ångrar att jag inte hann få fram mobilen och ta kort på meddelandet, haha. Blev mat och prat på Steves och sedan "Shoo bre". Jag älskade ju boken och tycker att filmen var bra, men en del var ändrat och det var ett lite annat fokus så den kunde ha varit betydligt bättre. Synd att inte utnyttja den underbart bra boken mer till att göra en ungdomsklassiker. Det här blev lite platt fall, jämfört med boken, men jag tyckte ändå den var bra och sevärd.

Idag har jag en hemma-lördag, så jävla (ursäkta svordomen ;) ) skönt! Har gjort lite GI-cheesecake och ska snart se ett avnitt av Elsas välrd i tv3play. Sedan får vi se :)

Känns som det har varit mycket diskussion om arbetstid och läraryrket på sistone, på olika sätt. Självklart ska man inte behöva brinna så mycket för sitt yrke att varken lön eller arbetstid spelar roll, då är något snett, och kanske är det snett just nu, eftersom så få unga verkar vilja bli lärare?!  Men att brinna lite tror jag är ofrånkomligt om man vill bli en bra lärare. Önskar ibland att man kunde bjuda på små glimtar ur en lärarvardag till dem som eventuellt fundrar på läraryrket. Glädjen i att se någon lyckas, att höra den under tre år tysta eleven i gruppen ivrigt argumentera för sin sak, att se någon av de tuffaste i klassen beröras och visa en medkänsla som inte alla vuxna är kapabla till, att nå fram till någon som man trodde att man hade tappat, att ha gamla elever som hör av sig för att berätta hur mycket man betydde osv. osv. Skulle de se glimtar av det så skulle valet inte längre vara så svårt.

Mitt moment den här helgen var att logga in på facebook och hitta ett meddelande från en kille i nian som bara ville berätta att han tycker att mina lektioner är toppen och att jag är den bästa läraren.
Ja, då blir man tårögd och varm i hjärtat. Sådana saker kan man leva på resten av terminen.

"Happiness is a journey, not a destination"

<3


Släpp fångarna loss det är vår!

Har suktande tittat ut genom fönstret ett par dagar nu. Strålande sol, klarblå himmel och liite vår i luften. Hade gärna varit ledig på dagarna den här veckan med! Fast det har varit en bra vecka. Det har det! Dock känns det som man jobbat ett par veckor sedan lovet. Frihetskänslan försvann rätt snabbt...;)

Svenska med niorna stod på agendan i dag. Vi såg först "Tusen gånger starkare" och sedan diskuterade vi den efter lunch. Blev positivt överraskad för det blev riktigt, riktigt bra diskussioner. Fina, fina nior! Vissa bubbliga och pratiga och man får vara på alerten konstant för att hålla dem i fas, men vad jag tycker om dom! Blev en hel timmes diskussion och de flesta deltog riktigt bra! = Glad lärare :)

På slutet introducerade jag boken "Du och du och du" som vi ska läsa nu. Vi närläste om personerna och diskuterade hur de uppfattades, vilka de kunde vara och sedan fick de läsa sista kvarten. Ska bli kul att jobba med den boken igen. Tycker den är så bra!

Fredag i morgon, ni! Yeah! Fan vad jag ska sova i helgen..;)

I morgon blir det bio: Shoo bre! Har höga förväntningar!

Puss på er! <3

RSS 2.0