Take a chance.

tändsticksasken på bordet får mig att undra om jag borde ta ut ett par tändstickor och spärra upp ögonlocken? Har aldrig testat om det funkar på riktigt. Risken kanske är att man inte får igen ögonlocken igen? Det vore ovärt.

Tröttis idag, gick i dvala efter sista lektionen. Ostimulerande planerat av mig att se film en hel dag. Oliver Twist med åttorna och Freedom writers med niorna. Ser fram emot att jobba med det projektet, tror det kan bli riktigt bra! Ska få in "A class divided", värderingsövningar och annat inspirerande. Har även hunnit få höra av en kille i nian att han "älskar mig". Dock har det sin naturliga förklaring då det var efter att jag meddelat att hans engelska var inställd. Det är kul att glädja andra ;)

Nej ni, en till kaffe eller lägga sig och läsa? Jag skulle inte satsa allt för mycket pengar på det sista..;)

That's all from me today! Status: trötter men glaaaaaaad!

Keep smiling

Hello week 9!

Oj, vilken torka det var här. Borde ju ha hunnit blogga på lovet, men nej. Lättare att ta sig lite tid en vanlig vardag i väntan på tv och när man sjunkit ner i soffan efter en arbetsdag tror jag allt.

Har haft ett grymt skönt och perfekt lov som laddade mina batterier. Härligt, härligt! Tog lov strax innan tolv på fredagen och stack hem, hämtade packning och drog till Gävle för tjejhelg hos fina Suss med Maria och Sofia. Det blev drinkar, öl, tjejsnack, thaimat, Harrys, dans, dans, shopping, fika, utelunch, divanhäng och sådant trevligt. Får snart göras om! Gillar starkt våra sommarplaner. 

  På måndagen tog jag tåget vidare till Luddis där jag slappade hos mina päron, fick mamma att GI-anpassa maten..;)  träffade min saknade och fina barndomsvän Helena och världens underbaraste Hilda, bjöds på god lunch och underbart väder, och sist men inte minst var jag till Borlänge för att träffa min saknade Jess och sötaste bustrollet Ella. Onsdagen avslutades med frågesport och vin och ett sms från min frisör som meddelade att jag fick tid på fredag morgon. 

Och......back to Östergötland. Torsdag= stadshäng och bokrea. Fredag= frisören, lite shopping och sedan god mat och en massa serier.
  Som en perfekt avslutning på lovet kom även min saknade Heidi hit för att hälsa på sin syster. Träffade henne lördag/söndag och vi hade supertrevligt med stadshäng, fika, god shoppinglunch på Yogi, bio "Simon och ekarna", Riga balsam, drinkar, a walk down memory lane (studenttiden) och solskenspromenad runt Stångån.

Ok, en massa rabbel, babbel, men har haft ett så bra lov. Lycklig över att ha fått träffa i princip alla mina fina, underbara vänner som bor så långt bort. Kan inte alla inse att Linköping är the place to live? ;)  Kanske har Heidi insett det i alla fall!?

Bra måndag i dag. Pigg och glad. Nu är jag kaffesugen. Kanske en bra idé då jag ska vara vaken till 23 och se Big brother? Orka missa det liksom...;)

För övrigt har nästan alla kommenteratmin våriga tröja i dag. Älskar färg. Måste nog ha den i morgon också. Colour your life!   <3


Tired as a monkey..;)

Nedräkning!

Nähäääää, blev ingen tid hos frisören i dag, fuck! Hade verkligen velat bli fin i håret till lovet, men får väl dras med mitt risiga barr ett tag till.

Utvecklingssamtalskväll igår, ganska ovärt, då jag hade två besökare mellan 18 och 20. En förälder sa att han beundrade oss lärare, och just nu håller jag med. Jobba, jobba joooobba? Vi är så värda nästa vecka! Stressar mig dock lite allt jag skulle behöva hinna för att vara i fas och slippa jobba nästa vecka, men så ska det bli!

Har varit riktigt trött idag, men haft en bra dag trots röda kort, skolk och annat. Har inte varit grinigt trött utan ändå rätt lugn. Så där så man mer tänker "What the f-ck is your problem", istället för att bli upprörd eller arg. Nice. Har ju sååå många fina elever som alltid väger upp eventuella irritationsmoment i vardagen. Har haft mysiga lektioner och även flummat lite. Var sjukt trött sista lektionen och hade väldigt roligt åt bland annat en kille som på något sätt lyckades kasta ett sudd på sig själv...;) Älskar även att reta personer som är lättlurade, jag har verkligen poker face, haha! Fick också höra av en kille i nian att han brukar kolla in vad jag har på mig för att jag har så bra klädstil, haha, söt? :)

I dag skiter jag i GI-life och tar mig lite godis. Behöver det!

Hörs vi inte mer innan så vet ni att jag njuter av lovet med start fredag 13.00. Oh yeah!

Min hjärna är ungefär lika virrig som det här inlägget.

Over and out!

Pleased as punch..

har jag varit den här veckan. Men också väldigt trött. En vecka kvar nu, en vecka innan det är dags för 9 dagars välförtjänt paus från vardagsbestyr och tidiga morgnar. Planer för vecka 8 är: tjejhelg, Gävlebesök, tripp till Dalarna, sovmornar, läsning, bokrea, "bara-vara-tid". Inte helt fel va? :) Jihaaa!

Fredagens intåg i går var underbart. Fick inte så mycket gjort på jobbet som jag borde ha fått, alltid annat som tar tid, meen eftermiddagen och kvällen tillbringades i alla fall hos mig med bästa Sara och Sara. Texter, tacos, chokladmousse, öl och härligt sällskap :)

Känner mig som en risbuske i håret. Förfääääärligt! Hoppas, hoppas, frisörtiden nästa vecka blir av. I need it! Förnyelse, ja, tack! Please, pretty please!

Har mest jobbat i veckan, no-lifer! Det enda jag kan bjuda på är detta underbara recept på räkcrepes. Underbart gott!

3 ägg
2 dl grädde, 1 dl mjök
1,5 msk fiberhusk

Fyllning:
Keso, räkor, kryddor och purjolök. Ha på riven ost och gratinera i ugn cirka 10 min. Enjoy!







Nu ska jag ge mig ut i det, vad det verkar, sköna vädret. Lite vår i luften nästan va? Eller tar jag i för mycket då?




Jag lever

men har inget liv just nu. Eller framför allt, jag hinner definitivt inte skriva om det.

Dagens tistel: personer som beter sig som idioter. Eller det är väl i så fall en stående tistel.
Tur att dessa personer är väldigt få.

Ska fokusera på veckans kämpar istället för det har visat sig vara en del. Sjukt nöjd!

Jaja, snart helg igen! Då ska jag skriva, läsa och njuta! How lovely :)


<3

Weekend.

Snart slut på härligheten, dvs. helgen. Men pluppstopp i dag ju (omdömen för er som inte känner till våra läraruttryck) så nästa vecka kan väl inte bli lika hektisk som den här? Please :)

Fredagen bestod av lite PODB-jobb hemma på morgonen och sen iväg i kyyyylan (fyyy för -10) till stationen för att ta pendeln till jobbet. Hann in på Pressis en sväng för en rykande het kaffe och min blick föll då på vår nästa bokcirkelbok: "Virgin Merry". Check! Får se om jag hinner börjar läsa något i den i helgen.

Jobbdagen, ja min planeringsdag bara sprang iväg, strax efter fyra var jag redo för att ta helg och sugen på öl. Väntade in Ola och Ellinor och så tog vi tåget till Linkan och Pitchers där Hanna och Marlene mötte upp lite senare. Åt laxburgare (utan pommes och bröd-check!) men intog en hel del flytande kolhydrater genom en massa goda öl. Men det har jag ju redan bestämt är ok! Är ju inte direkt någon renlevnadsmänniska...haha!

Unnade mig även liiite chips (ja, lite på riktigt)nu helgen för att jag fyller år. Planerade snedsteg är lite mer ok :)

Gårdagskvällen tillringades med att skriva omdömen och ha melodifestivalen på i bakgrunden, ja det är sant. Vet inte vart tiden försvunnit, men var tvungen att jobba där. Gjorde inte så mycket i och för sig, lite lagom seg, svinkallt..sitta hemma framför datorn och teven= helt ok. Loreen och Dead by April, framför allt de sistnämnda, satan så bra! Jag som inte brukar gilla melodifestivalen så jättemycket. Brukar mest se det för att vara social. Detta bådade gott :)

Eftermiddagen i dag tillbringades i Maspelösa med fika hos Monica och Henke. Kul att nästan hela "gamla gänget" var samlat. Så sällan man kan ses alla.

Ha en bra vecka 6! :) Over and out




Hey Thursday!

Ser vecka 8 som en hägring borta vid horisonten just nu. Gud vad skönt det ska bli. Har haft pms-symptom senaste dagarna. Känner mig grinig, trött, färglös och sliten..haha, det där lät värre än vad det var. Men har tappat den där energin jag hade för ett tag sedan. Fast det är nog bara tillfälligt..är för mycket att göra just nu bara.

Delade ut terminens första röda kort idag, eller ok vi kallar det inte så längre, fast det innebär ju samma sak. Insikten efteråt var, överraskande nog, att jag har många otroligt fina och mogna elever, och att det mesta kan lösas om man pratar med varandra. Inte en helt fel insikt så här en torsdag..;) Sen finns det andra saker som inte löser sig så lätt, men man kan inte göra mer än sitt bästa. Det kan ingen göra.

Åkte hem tidigt, precis i tid för övrigas intåg i matsalen och arbetsmiljöenkätsinfo. Nästan så ordet plupp låter fint i jämförelse. Nästan. Nu har ett par timmar ägnats åt pluppande och jag tror en paus behövs innan jag ska måla det allra mesta gult och grönt.

Känns lite som någon har kört över mig med en ångvält, och jag har svurit en hel del samt smällt i dörrar och förmodligen varit quite opedagogisk vid vissa tillfällen, under veckan. Thank heavens att omdömesveckan snart är över.

I morgon är det TGIF och AW med härliga kollegor! Hey beer ;)

Have a nice Friday, you're probably worth it!  






RSS 2.0