Two more days.

Söndag i dag, men utan någon gnagande söndagsångestkänsla i bakgrunden. Två lediga dagar till EFTER i dag. Lovely!

I dag ska jag försöka fixa lite hemma och sedan mest relaxa och ha det skönt med en massa kaffe och bok (håller på i "Cirkeln" nu).

Igår åkte jag till Mjölby på eftermidagen och mötte upp Sara med familj för att titta på Elsas och Alvas dansuppvisning. Superkul! Sedan åkte jag med hem till fina Sara och drack vin, pratade och åt supergod grillad kyckling, sparris + grönsaker i ugn. Riktigt trevlig kväll!

Jag är glad att jag har så många fina personer i mitt liv. För mig lite in på diskussionen vi hade i fredags på AW:n Vi analyserade både jobb oxch privatliv, och det viktigaste är ju verkligen att man själv trivs och är nöjd, man kan inte jämföra med någon annan, och vi vill alla ha olika saker. DU bestämmer över ditt liv.
Jag vågar säga ifrån, jag skulle aldrig låta någon köra över mig, tror jag, men samtidigt väcks ibland tanken att göra uppror, fast på bekostnad av vad? Ibland är det inte så himla lätt vad som är rätt eller fel, man kan vända på det och se på saker på olika sätt. Dock blir jag livrädd när jag börjar tänka och jämföra med andra situationer där en stark person får med sig andra som inte reflekterar över att de gör något fel, och helt plötsligt har situationen gått för långt. Nu fattar ni säkert inte vad jag pratar om, men det är bra, behövde bara  skriva av mig detta.

För övrigt har detta fastnat i min hjärna. Skrattretande hemskt " tänk tanken att personen istället en kvinna. Lägg till ganska ful, och i medelåldern. Hur hade situationen varit då." Svar: Det situationen finns inte ens på världskartan.  Jävligt, jävligt tänkvärt.

Slut på analytiska tankar för denna söndag. Är inte det minsta upprörd just nu, återkommer när jag är där, då kanske ni fattar vad jag menar ;)

Kom precis hem från Priso där jag handlade lite mat och god grillmat till i morgon, och klockan är ändå bara 13. Åh, vad skönt! Ska röja lite, kicka igång kaffemaskinen igen och sätta mig med "Cirkeln". Det är plan 1 för i dag.


På återseende! :)


Here comes the sun?

Soligt och fint i morse, men nu börjar molnen komma, tror dock det ska bli ganska så fint de dagar som kommer. Hey, vi behöver sol!

Veckan har galopperat i väg:

Kvällsskola, bokklubbsmys och öl på Gusto, Kents nya album släpptes, bitch-syndrome (mot de man behöver vara så mot), filmfestival Klappan där våra finingar tog hem tre priser, gjort LCHF-muffins med jordgubbar, AW på aiolitapasbar med fina nuvarande och f.d. kollegor avslutade veckan.

Efter tre beger jag mig till Mjölby igen, fast det är lördag: dansuppvisning och sedan hem till fina Sara!


TTYL

Bloody grey Sunday!

Nu får det fan vända snart. Seriously.

Sitter och rättar klassikerarbeten. Har legat över mig som en 1000-kilos sten. Lustigt nog går just DET rätt bra. Det mesta annat känns dock jobbigt idag. Vill gå i ide tills i mitten av maj då det förhoppningsvis är soligt och fint och livet är färgglatt igen. Men heeeey, ska inte gräva ner mig. Var på stan och köpte hårfärg så ikväll blir det "spice up the utväxt". Om jag hade skulle jag ta på mig en lysande illblå one piece i morgon bitti när jag drar till jobbet. Bara för att. Nu är det inte aktuellt eftersom jag inte har någon i min ägo.

Bjuder på något annat som fick i alla fall mig att le:


I'm here.

Sov till över elva idag och det var fantastiskt skönt. Fast är fortfarande aptrött. I dag ska jag bara vara hemma: läsa, se film, hinka kaffe, surfa och bara vara. Så jävla skönt.

Orkar inte skriva om det som hänt, för det vet ni ju. M blev en ängel i måndags <3.

Det har varit jobbiga dagar, men nu är jag mig själv igen.
Påsklovet var det konstigaste lov jag har haft, kändes låååångt och ändå som att tiden bara gick. Var hem till L över påsk och umgick med La familia. Mys. Resten av veckan bara försvann och sedan blev det fredag förmiddag och min fina Suss kom hit från Gävle. Det behövdes och vi hade det toppen. Önskar att hon och alla mina girls bodde så mycket närmare än vad de gör.

Helgord: lunch på Ghingis, Lush, shopping, rombollar a la bokstavskombination, vin, vin, vin, Kapten Morgan, latte och cupcake i solen, sjuka kort, bomba Propp med mms, the Horse and hound, försöka ta Mcdonaldsmat av maratonlöpare, prat, prat, prat. osv.osv. Får mycket snart göras om. Längtar som en tok till sommaren. Dels för att det då förhoppningsvs är sol och värme och dels för att jag har all tid i världen att dra runt dit jag vill.

Förövrigt har jag väldigt fina kollegor och elever, och andra vänner så klart! Love ya!

Har tänkt en massa i veckan, och även haft massa, som jag egentligen inte orkat göra,  att göra efter påsk. Har inte blivit så mycket gjort alls i veckan. I måndags kämpade jag på och hade kvällsskola. Det hjälper att omge sig med söta, glada individer. Love my job. I tisdags gick jag och min fina vän Sara till Gusto efter jobbet och åt och jag tog ett glas vin. Sedan har resten av veckan rasat på igen och jag har mått bra på jobbet och haft roligt trots allt. Fan vilken tur att jag har det jobb jag har. Thanks.

 Ok, det här blev inte ett så inspirerande eller tänkvärt inlägg som jag tänkt. Orden vill inte riktigt komma ut. Avslutar med en bildkavalkad istället och återkommer med mina tankar snart igen.





















Ps. Suss, du får säga till om jag ska ta bort bilderna på dig. Det med dig och statyn ärmitt "må-bra-kort" så det behöver jag ha att titta på ibland ;)

Tom.

Känner mig tömd på energi. Orkar eller vill inte göra någonting. Känner för att dra något gammalt över mig...så kanske lika bra att göra det?

Skrämmande känsla, this is not me. Hoppas det är övergående för så här låg vill jag inte vara.
Lyckopiller till salu, någon?



På fredag kommer i alla fall mitt lyckopiller Suss, en av mina allra bästa vänner. Jippie :)

How can we move on?

Tjöt/grät någon timme efter att jag pratat med M. Hade nog inte riktigt fattat innan, eller så klart jag inte hade. Vissa saker kan man inte ta in. Lycka till att sova sedan...gick inte.  Just nu: grått väder och småregn? Passar perfekt till min sinnesstämning. Skulle ju ta tag i en massa saker i dag, och börja rätta klassikerarbeten. Får ännu mer ont i huvudet bara jag tänker på det. Orkar inte. Tänker för mycket. Behöver en kram.

Känner för att krypa ner i sängen igen och stanna där hela dagen, men å andra sidan blir ju inget bättre av det. Näää, känner mig arg i dag också.

Fuck ******


Stäng ute den grå verkligheten




Så sant! 

Men ni, vi hörs sedan när jag är jag igen, eller så hörs vi innan!

KRAM och ta hand om er.


Svart.

Ett telefonsamtal senare. Livet kan vända snabbt. Livet är så jävla orättvist. Tårarna rullar och tankarna skenar.

Ta vara på livet.




Blandtisdag. Alltså en sådan då bland står för samma som i blandband.

Här är ett axplock från min dag. Kanske ska börja berätta i bilder i stället? :)



LCHF: laxburgare med mandelbröd:check!



What else? Är kall för har precis ätit en stooor skål frusen kesella mixat med hallon. Heavenly! :)
Väntar på Wermland forever för att få lite nostalgitripp och se Karlstad. Fast tror programmet varit mer livat om de följt mig och mina brudar (+ Niklas m.fl. så klart) under studietiden. Ojoj.

Food.

Har fixat en rosa receptbok nu där jag ska skriva ner alla goda LCHF-recept (framför allt) som jag testar.

Ikväll blev det rostas i marinad och "falsk" potatissallad. Väldigt gott!

Lade det varma köttet i marinad av soja, balsamvinäger och lite honung och lät det bli kallt. Ska egentligen marineras 1-2 dygn, men vem orkar vänta? ;)

Potatissalladen som alltså inte består av potatis innehåller:
stekt squash och lök som ska kallna och sedan blandas med creme freiche, majonäs, senap, hackad kapris och kryddor.

Enjoy! I did!


Are you nuts?

Önskar sol och minst 15 grader just nu, så där som det var redan för någon vecka sedan. Balkonghäng dessa lediga dagar skulle ju sitta grymt fint för att ladda batterierna. Nu verkar dock inte väderguden vara på min sida så får väl nöja sig med grådaskigt väder ett tag?

Har landat hemma i Linkan igen och ska njuta av lov och lediga dagar här. Älskar att ha tid till att fylla dagarna med det som faller en in. Ska testa nya recept, komma igång med mina PW igen, kickstarta mitt nyttiga liv ännu mer, luncha på stan, kanske ut och äta och ta någon drink, eller något helt annat skoj som faller en in. Kanske bio också, vill ju se "The Hunger games". Sedan på fredag kommer min fina Gävle-Suss och stannar hela helgen. Jippie! :)

Just ja, hade ju tänkt jobba lite också. Eller jag MÅSTE egentligen jobba lite också. Har åttornas klassikerarbeten att rätta framför allt, men med det här vädret och nya Espressokapslar i intågande ska det väl gå bra. Trots att jag behöver jobba någon dag så måste jag bara säga åhhh, vad jag njuter av ledighet just nu, OCH efter påsklovet  sedan är det ju typ nedförsbaaaaaacke!

Idag gjorde jag bokstavsbollar och det blev riktigt gott. Välkomna på fika! :)

Receptet hittade jag här. I morgon ska jag på stan. Tänkte förära syster yster (ja, systembolaget alltså) ett besök och frågan är om jag inte ska passa på att köpa mörk rom så jag kan testa att göra de där rombollarna också? Jo, tror allt det.

Har varit dåligt med receptinspiration här på bloggen ett bra tag, men jag ska försöka ändra på det. Har även skaffat appen Polaroid camera så det kan bli lite nya inspirerande bilder. Den som väntar på något gott...;)



Let's go far, far away.

Borde ha all tid i världen att skriva nu, men tog bara med min lilla netbook hit till Blåkulla ;) Har funnits massa saker att blogga om senaste tiden, men inte tid. Har fortfarande 8 lediga dagar framför mig, satan i gatan vad skönt!

Solen lyser in genom fönstret, snön håller sig borta (åkte visst åt rätt håll trots allt) och kaffebryggaren puttrar ute i köket. Läste nyss ut "Hungerspelen-trilogin" medan övriga personer sysslat med krypto, ordspel, korsord, you name it.

Vad har hänt sedan sist? Tankarna angående jobbsituation och annat har satt igång igen, hade en lång pch välbehövlig diskussion med fina personer på jobbet förra fredagen. Vet fortfarande inte riktigt vad jag ska tro om vissa saker, men tänker i alla fall stå upp för det jag tycker, i alla lägen. Allt är inte svart eller vitt, och jag tänker aldrig lägga ner min röst, oavsett vad andra runt omkring tycker. You can't change me.

Förra helgen inleddes sedan med AW på Yogi med Patrik. Indisk buffé och öl satt väldigt fint. Lördagen tillbringades med Sara och Sara. Inledde med mat och bubbel hemma hos mig, var på en otroligt bra Laleh-kosert på Konsert och kongress, och avslutade till sist kvällen på aioli tapasbar med goda Mattador-drinkar. Härlig kväll!

"I will tell them to the children.If we have some, if we have some"

Veckans arbetsvecka bestod endast av fyra dagar och innehöll: sedvanlig måndagskvällsskola med kämpar, förtroliga samtal, ny syn på vissa elever, glädje, irritation, skrattanfall, underbar stämning och ja....sådana där ingredienser som tillhör skolans värld. Inte helt fel. Lovely place to be :)

Nu ska jag fiiiiika och fortsätta njuta av ledighet.

Puss på er!


RSS 2.0