Gilla hatan horan.

Hemsk rubrik. Men tänkte att den skulle få någon att reagera + att det är titeln på den bok jag precis läst ut. Nya bokcirkelboken som jag presenterade i fredags, och som jag faktiskt, då, inte hade läst själv än. Det hann jag dock på en förmiddag, lättläst ungdomsbok, men tänkvärd. Johanna Nilsson har skrivit den som ett samarbete med Friends. Älskar att läsa.Just nu, med tänke på jobbstart och allt blir det lättläst, mest ungdomsböcker, men jag gillar ju det också.
 
Första veckan med eleverna har varit kanon! Bra uppstart, mycket inspiration och I'm back on track. Men jag är inte back on track med nyttiga livet. Gick kanoners första veckan sedan nu med sena kvällar.....inte så bra (med Sean Banan-röst). På måndag då djävlar. Tror den inspirationen infunnit sig också nu. (hälsoinspirationen). Wish me luck!
 
Veckan har bestått av: bra lektioner, trötta morgnar, inspiration, "127" på Sagateatern med Sara, goda fullkornswrap på Hälsofreak, bokkcirkelträff med Bluetterna hos Marie (och inval av tre nya medlemmar), underbart god tapasmat, kompismys, pre-party, stadsfest och bra konsert! 
Inte så dum vecka, inte dum alls! :)
 
Jag som var så aktiv med korttagning och Instagram i sommar...har tyvärr inga bilder alls att bjuda på nu från veckan. Ska skärpa mig..på den fronten också..;)
 
Trevlig kväll här igår med gamla gänget och några nya personer (Maya, Robban, Frejis, Thilde, Monica, Henke, Stella, Carla, Jonas, Maria,Patrik, Susanne, Nina) och sedan konsert med Rebecka & Fiona! Mycket bra! Blev lite besviken över att konserten med Takida regnade bort (inte så kul at ta sig ut i regnet), men R &F vägde nog upp det faktiskt.
 
NU blir det soffhäng denna söndag.

<3
 
 
 
 

Autumn.

Uppstart,nystart och aktiviteter, och bloggen har inte hängt med i samma tempo. Lämnade in min jobbdator i fredags ochäven om inspirationen definitivt funnits så har steget till att sätta mig och knappra på de hör små vita tangenterna på min netbook, varit längre. But hey here I am!
 
Idag är en sådan där riktigt härlig, skön lördag. Första helgen (jobbade ju bara en dag förra veckan så tror inte det räknas) efter jobbstart är alltid njutning. Man uppskattar ju inte ledighet om man alltid är ledig. Morgonkaffe, en tur till stan och tre nya fimer på soffbordet som väntar på att bli sedda på filmkvä llen ikväll (Friends with kids, the Hunger games och Livstid) Förutom det känner jag inspiration att planera lite roliga lektionsideeer, har en massa saker som snurrar runt, men det får nog vänta till imorgon.
 
Förra veckan (sista semesterdagarna) bestod av lunch på underbara Hälsofreak och massa kompisprat, PW i sköna Rydskogen, BW med härliga personer här hos mig, tacokväll och sedan fest (Slut på semestern-tema) i hos Patrik i Berga med väner och lite nya trevliga människor.
 
I veckan har jag varit på Omberg en heldag med Blåklintare, PW:at, jobbatt och inspirerats, varit på AW på Nh med Marlene, Hanna och nya trevliga personer, och igår avslutades jobbveckan med Blåklintsfest ute hos Mia och Robban på landet.
 
Ps: Dödade en spindel i veckan och dagen efter var det kanonväder, så det där med att det blir regn då stämmer inte. Myt krossad. Ds
 
 
 
 
 
 
 

Jag dricker glögg med balkongdörren öppen i natt.

Nä, va? Det är det ju Winnerbäck som gör. Däremot sov jag med öppen balkongdörr. Ovetandes. Blev dock inte bortrövad i natt så ni kan andas ut.
 
Startade dagen med en 6 km PW. Har nu ingått ett förbund att gå minst 5 km minst varannan dag. Deal? Någon som hakar på utmaningen, man får självklart röra sig och träna MER. Carey är på!
 
Drog sedan till affärn, dumpade av kartonger och papper och inne vid fruktavdelningen märkte jag att getingen jag sett där nu SATT på min tröja, gah!! Borstade så där snyggt och obemärkt ner honom på golvet. Då vet ni.
 
Väl hemma kom jag på att jag bara druckit en kopp kaffe idag så det fick bli lax med fetaosttäcke och grönsaker i ugn.
 
Yepp, i detta nu började det ösa ner regn och roligare än så blir det nog tyvärr inte i dag. Ska tvätta och fixa lite härhemma, och fortsätta klunka kaffe tror jag. DET är alltid rätt.
 
Later!
 
 
Vilken väg väljer du?
 
 
 
 

Hey I need some inspiration!

Måndag idag och den har varit ganska så härlig. Fick finbesök på förmiddagen av Jess, Ella, LG och Annika. Var ut och åt lunch på Thai-stället och sen strosade vi och köpte yoghurtglass på Hälsofreak. Love it!
Ella Bella bus är underbart söt och charmig, Saknade unge. Varför kan inte alla, precis ALLA mina fina vänner bo här. Det bor ju en massa underbara personer här i Linkan med omnejd, men sedan tycker jag att resten, de som inte gör det, också borde flytta hit. Dreams. Sommaren är ju framför allt den tid då man kan flänga runt och träffa alla härliga människor som finns i ens liv, fast man inte ses varje dag eller ens varje månad/halvår.
 
Som jag skrev förut så är jag mellan varven, läs då jag inte har något planerat, då det regnar och allt känns allmänt segt, ganska so boooored, uttråkad. Just nu är det genomgrått, min PW regnar inne, min härliga bok tog precis slut och jag är allmänt sugen på det mesta som är onyttigt. Inget bra läge. Skulle ju vara nystart idag när det är måndag. Lycka till...
 
 
Känner att jag behöver lite inspiration och sol. Men jag är egentligen också in the mood for höstmode, tända ljus, filmer i massor, planering, träning och höst. Just bring it on.
 
 

Vi är lördagens änglar som virvlar i stan <3

Har en sociala medier-period just nu. Facebook, instagram, blogg = kul! Twitter gav jag upp, det gav mig inget.
 
Igår var det fredag, alltid veckans bästa dag. Semesterns tidigaste morgon var det kanske också? Var uppe runt halv sju, 08 befann jag mig hos bästa Eva på Ahead och fixade håret i cirka 4 timmar. Prat, skratt, massa kaffe, skvallertidningar och bok gör att tiden går fort!  Tog en stadsrunda efter det och fick två tröjor, en kjol och Winnerbäckbiljetter med mig hem (till mig och födelsedagsbarnet). Efter någon timme så sprack det upp och blev en kanonskön sommardag. Låg på balkongen och njöt i några timmar innan jag tog tag i fix och trix inför födselsedagsfirandet som ägde rum at my place. Västerbottenpaj med kantareller, kycklingspett, grissini, guacamole, chokladmousse, rosevin.
 
Jag börjar förövrigt bli ganska allmänt bored så där...har varit ledig för länge tror jag. Att börja jobba på fredag och återgå till vardagsrutiner känns faktiskt...helt OK! Really! :)
 
Nähä, vad ska lördagen bjuda på tro? Återstår att se. Tror i alla fall att det blir en lugn kväll,såg att Jurtjyrkogården går på tv. Måste nästan ses. Skräcknostalgi. Om jag inte får sällskap kanske det blir svårt att sova dock? Skuggor och knak i varje hörn? Äh, är väl modig! ;)
 

Augusti -12

Redan? De har sitt eget tempo. Tänk när jag satt där för cirka 6 veckor sedan och hade hela sommaren framöver mig. Nu sitter jag här med en veckas semester kvar. Jag vet, 7 veckor är extremt länge, men  låt mig påminna om att vi lärare faktiskt jobbar väldigt intensivt under terminerna. Det här är återhämtning och att hinna allt det där andra kanske hinner med en vanlig vardag? Vad vet jag? ;)
 
Sommaren har i alla fall varit riktigt bra, har träffat alla mina saknade, fina vänner, främst de som inte har insett att Linköping är the place to live. Vädret har lämnat en del i övrigt att önska, har inte haftnågon sådan där lång period av härlig värme med varma morgnar och ljumma kvällar då man kan strosa ut barfota och i bikini eller sitta ute till mitt i natten med bara linne. Synd, synd. Älskar fina sommardagar i Sverige. Men såklart har solen visat sig och några dagar har varit fantastiskt härliga även vädermässigt.
Sommar -12:
 
Midsommarfirande i Maspet med gamla och nya vänner, Dalarna, träffat barndomsvänner och underbaraste småfiningar, Peace and love med sköna kvällar och underbar musik, Gävle, grillkvällar, utgång, Pimms kannor, tapas, 10 dagar på Västkusten meed bästa Suss och andra fina vänner, ljummen Winnerbäck-konsert på klippor, Hoffmaestro en varm Tylösandkväll, bio, massa filmer och böcker, pimpat balkong, Picnic och pop, långa sköna PW, vänskap.
 
I morgon hoppas jag på en skön förmiddag hos min bästa frisör och så födelsedagsfirande på kvällen. Friday it is.
 
Kanske har min blogg återhämtat sig nu efter semestern?  Hope so :)
 
 
 

RSS 2.0